Дупничанка сама се натопи пред съда в опит да избегне санкция за незаконен магазин в къщата си

DenNews.bg
28.03.2019
размер на текста:

Дупничанка отнесе санкция от 1500 лв. за това, че превърнала пристройка към къщата си в бакалия.
Жената не само стопанисвала незаконен магазин за храни в най-големия ромски квартал в Дупница Гиздова махала, ами и някои от складираните в него стоки били с изтекъл срок на годност.
Нарушението е установено при съвместна проверка на инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните и полицията, извършена по подаден сигнал през лятото на миналата година. При проверката на ул. ,,Отец Полихроний“ инспекторите открили животински и неживотински хранителни продукти, а на прозореца бил закачен списък с предлагани стоки и цените им.
След като било установено, че обектът не е регистриран по реда на Закона за храните, на собственичката е съставено наказателно постановление, а няколко дни по-късно е издадена заповед на директора на ОДБХ-Кюстендил за спиране дейността на обекта.

Любопитен факт е, че санкционираната сама помогна за налагане на наказанието си и то в опит да се спаси от глобата. Д.М. обжалвала акта първоначално с твърдението, че намерените стоки не били за продажба, а за изхранването на собственото й семейство. В последствие тя добавила още, че „това не е единственият незаконен магазин в Гиздова махала“. Това признание и безупречните действия на инспекторите от ОБДХ бяха достатъчни за съдия Маргарита Алексиева да потвърди наказателното постановление.
Решението на Районен съд може да бъде обжалвано пред Административен съд - Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети