Експлозия в химически завод предизвика земетресение в Китай

DenNews.bg
21.03.2019
размер на текста:

Силна експлозия разтърси днес химически завод в Източен Китай. Има ранени, но все още не се уточнява какъв е броят им.
Взривът е станал в обект на компанията Тянцзяи кемикъл, намиращ се в град Янчън, на около 260 километра северно от Шанхай, съобщават общинските власти на града в социалната мрежа Вейбо.
На видео, разпространено в интернет от няколко китайски медии, се вижда огромно огнено кълбо, издигащо се на няколко десетки метра височина над завода. После се вижда и стълб от гъст сив дим.
"След взрива спасителните служби, пожарникари и медицински персонал бяха изпратени на мястото на произшествието за участие в спасителни операции", се казва в съобщението на общината във Вейбо.
"Жителите на района спонтанно се организираха, за да откарат ранените в болница", се допълва в съобщението. Националният център по сеизмология на Китай е регистрирал в града в 14,48 ч. местно време (06,48 ч.) земетресение с магнитуд 2,2. Това може да е потенциална индикация за мощността на взрива.
През ноември миналата година в град Чжанцзякоу на около 200 километра северозападно от Пекин при изтичане на газ в химически завод последва взрив и загинаха 23 души. Източник: dir.bg

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети