Атентаторът от Нова Зеландия нямал контакти с българи

DenNews.bg
20.03.2019
размер на текста:

Няма данни атентаторът от Нова Зеландия да е имал и поддържал контакти с български граждани, въпреки че е бил у нас в края на миналата година и използва факти от нашата история, за да мотивира кървавото нападение срещу мюсюлмани.
Изводът, че терористичната атака в Нова Зеландия е индивидуален акт без връзка с българи бе направен на извънредно заседание на Съвета по сигурността към Министерски съвет, свикано днес от премиера Бойко Борисов.
На извънредното заседание беше обсъдена ситуацията след терористичните актове на територията на Нова Зеландия и Холандия.
Съвместно със съюзнически и партньорски служби в други страни и с международни организации МВР и службите за сигурност на страната извършват действия за проверка, разширяване и конкретизиране на постъпилите данни за случая в Нова Зеландия.
Съветът по сигурността разгледа също темата за осъществяваните в Източното Средиземноморие енергийни проекти с оглед на националните интереси на България в тази сфера. Изразено бе становището, че намирането на решение на някои различия или противоречия между ангажираните страни е в полза за регионалната стабилност и енергийната сигурност на европейските страни.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети