Бензиностанция в Сапарева баня отнесе акт, че продавала горива без да е въведена в експлоатация

DenNews.bg
15.03.2019
размер на текста:

Собственикът на бензиностанция в Сапарева баня-самоковската фирма „Кливе“, отнесе акт за това, че обектът функционирал без да е въведен в експлоатация.
Наказателното постановление на ДНСК-София, наложено след проверка на обекта, издържа в Районен съд-Дупница, но съдия Светла Пейчева измени размера на санкцията, като намали първоначалната санкция от 5000 лв. до 1000 лв.
Нарушението е било установено при извършена проверка в обекта на 03.05.2018 г., при която е констатирано че строежът на Бензиностанцията и газостанция за зареждане на автомобили и туристически бутилки е в завършен вид и се ползва по предназначение за продажба на бензин и газ, т.е. обекта функционира, както и че няма и не са представени документи за въвеждане в експлоатация на обекта.
В решението на съда е записано, че актът и наказателното постановление на ДНСК са законосъобразни и прие за безспорно доказано, че фирмата е извършила визираното нарушение.
В същото време обаче съдът счете, че определената от ДНСК парична санкция (към средна посочена в закона) не е обоснована с конкретни съображения и мотиви, не е преценена тежестта на извършеното нарушение, както и поредността на неговото извършване, не са посочени и доказателства за други констатирани нарушения. Заради това съдът счита, че се касае за инцидентен случай и паричната санкция бе намалена до посочения в закона минимум от 1000 лв.

Решението на Дупнишкия съд може да се обжалва пред Административен съд-Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети