БСП-съветниците събират подписи за извънредна сесия за Родилно отделение

DenNews.bg
15.03.2019
размер на текста:

Съветниците от БСП настояват за насрочване на извънредна сесия на Общински съвет-Дупница, на която да бъде дебатирано напълно реалната опасност от закриване на Родилно отделение в общинската болница. Както писахме, прокуристът на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ иска Родилно отделение и Детската стая на АГ отделението в болницата да бъдат закрити заради недостатъчни приходи от дейността. Веднага в интернет пък тръгна петиция ПРОТИВ спиране на ражданията в АГ отделението на Общинска болница-Дупница.

От групата на БСП в местния парламент вече са започнали събиране на подписи за насрочване на извънредна сесия.
Припомняме, че сесия може да се насрочи по искане на група съветници, ако то бъде подписано от поне 11 от 33-мата мести представители на избирателите. Групата на БСП в Общински съвет е от петима.
„Вярвам обаче, че нашето искане ще бъде подкрепено и от другите колеги, защото това е изключително важна тема за града, общината и региона. Буквално преди минути получихме покана от председателя на ОбС Емил Гущеров за провеждане на работна среща във вторник. Ние сме отворени за нея, защото искаме широк дебат за състоянието на болницата и бъдещето й, в частност на Родилно отделение“, обясни общинският съветник и областен лидер на социалистите Станислав Павлов за DenNews.bg

„Лишаването на гражданите от една основна здравна услуга намираме за обезпокоително и достатъчно основание за аргументиран дебат по темата. Болницата е общинско дружество, съветниците са пряко ангажирани както със запазването й, така и с гарантиране качеството на извършваните медицински дейности. Досега не е обсъждано закриване на отделения, напротив, споделяли сме мнението, че болницата трябва да се стабилизира и развива. Настояваме за диалогичност и прозрачност и приканваме общинските съветници да подкрепят свикването на извънредна сесия“, се казва в позицията на изпълнителното бюро на БСП-Дупница.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети