Италианец, умишлено заразявал жени със СПИН, влиза в затвора за над 16 г.

DenNews.bg
15.03.2019
размер на текста:

Ефективна присъда от 16 г. и 8 месеца затвор получи италианец, заразен със СПИН, който умишлено заразявал с вируса жени. Повдигнатото срещу него обвинение бе "съзнателно убийство" и причиняване на сериозни травми.
35-годишният Клаудио Пинти чу присъдата си от съда в Анкона. Неговите адвокати обмислят дали да я обжалват. Пинти бе арестуван миналата година, след като една от жертвите му подаде сигнал срещу него в полицията. Друга от тях, за която се твърди, че му е била постоянната приятелка, почина през юни 2017 година.
Самият Пинти се самообяви за "отрицател" на съществуването на вируса ХИВ, който причинява Синдрома на придобитата имунна недостатъчност, или СПИН. Въпреки значителния напредък в борбата за живота на заразените през последните години, болестта все още причинява смърт на стотици хиляди хора по света.
Когато Пинти бе арестуван през 2018 г., полицията го описа като редовен посетител на сайтове за запознанства по интернет. Той е носител на вируса ХИВ от над 10 г. и се предполага, че може да е заразил над 200 жени. За осъждането му обаче се оказаха достатъчни само два документирани случая. Източник: manager.bg

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети