Кметът на Дупница удари първа копка на нова детска градина за 100 деца в жк "Бистрица"

DenNews.bg
12.03.2019
размер на текста:

 С водосвет за късмет и успешна работа, днес бе направена първа копка на новата детска градина, която ще се построи в жк."Бистрица". На церемонията в най-големия жилищен квартал на Дупница присъстваха кметът на общината инж.Методи Чимев, изпълнителят "Стройкомерс", общински съветници, граждани.

"Детското заведение ще бъде за 4 групи между 80 и 100 деца. Преди 4 години направихме една нова детска градина, това ще бъде втората. Не случайно е в най-големия квартал, където живеят почти една трета от населението на града, но липсваше удобство за родителите къде да водят децата си.

В края на октомври месец трябва да е готова, защото срокът е 210 дни. С изграждането й, не само, че окончателно решаваме проблема със свободни места за децата в града, но и условията за най-малките ще бъдат отлични във всички детски градини", каза инж.Чимев, който направи първата копка, а след това счупи бутилката с шампанско.
"Стройкомерс" бе единствен кандидат за изпълнението на проекта с предложена сума в размер на 834 648 лв дез ДДС.

Преди 2 години, Община Дпнrица закупи терена от частни собственици именно, за да изгради детската градина в самия център на жилищния комплекс.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети