Соларна лаборатория ще заработи в гимназията в Бобов дол с помощта на Грийнпийс

DenNews.bg
08.02.2019
размер на текста:

Соларна лаборатория ще бъде открита в Професионалната гимназия в Бобов дол, а това ще даде възможност петима ученици да започнат обучение в новосъздадения модул „Монтьор на фотоволтаични инсталации". Участието в проекта е напълно безплатно за учениците.
Откриването на лабораторията е насрочено за 11 февруари от 14:30 часа.
Изграждането на Соларната лаборатория е част от кампанията на „Грийнпийс" – България и е осъществена с помощта на Сдружение „Център за енергийни решения".
Като част от глобалната си визия за бъдеще на енергийната система „Грийнпийс" – България води кампания за енергийна трансформация, в която фокусът е насърчаване на производството на енергия от възобновяеми източници – алтернатива на замърсяващите изкопаеми горива като въглищата и участието на хората в този процес.
Лабораторията е част от усилията за внедряването на възобновяема енергия в България като устойчиво и икономично решение на проблемите, свързани с производството на енергия от изкопаеми горива като въглищата. Освен очевидните ползи за околната среда, лабораторията разширява възможностите за работа на младите техници. Време е България сериозно да се възползва от потенциала си за възобновяема енергия и да пожъне ползите, които идват с нея: здравословна околна среда и процъфтяваща икономика, казват от Грийнпийс.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети