Борисов иска нов модел за субсидирането на обществените автобусни превози

DenNews.bg
07.02.2019
размер на текста:

Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще извърши проверка във връзка с отпускането на субсидии за превоз на пътници по нерентабилни автобусни линии в слабо населени планински и гранични райони в страната. Това разпореди премиерът Бойко Борисов след среща с транспортния министър Росен Желязков, председателя на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова и изпълнителния директор на Националното сдружение на автобусните превозвачи, дупнишкият бизнесмен и бивш депутат Ивайло Константинов.
Министър-председателят разпореди да се проверят всички конкретни случаи, изнесени в медиите.
“Повече пари сме дали, а има недоволни хора, това няма как да се случва“, заявява министър-председателят. Премиерът изтъква, че са отпуснати 4 милиона лева повече за дотиране на линии, които са за малки населени места.
Борисов поиска да се мисли в посока промяна на модела - за повече справедливост и отговорност, не само от държавата, а и от общините в субсидирането и компенсирането на обществените автобусни превози. Премиерът поиска и конкретни мерки срещу нерегламентирания сив сектор в транспорта.
Автобусните превозвачи са отворени към всички предложения на министерството за „изсветляването“ на бранша и подобряването на транспортните услуги.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети