Здравното министерство започва проверки на всички общински болници

DenNews.bg
07.02.2019
размер на текста:

Здравното министерство ще извърши проверка на всяка една общинска болница в страната и ще изготви анализ за финансовото им състояние. Проверката беше разпоредена от премиера Бойко Борисов след среща с представители на Сдружението на общинските болници днес.
„Правителството ще търси финансови възможности да дотира общинските болници, на които средствата не достигат“, подчерта Борисов. До утре Министерството на здравеопазването трябва да изготви предложение с конкретни решения на проблемите в общинското здравеопазване, което да представи на министър-председателя.
От Сдружението на общинските болници заявиха, че също ще представят анализ на състоянието на лечебните заведения.
“Болници в мое управление няма да закрия, парите за здраве се увеличават всяка година, затова искам решение. Не приемам сестри и лекари с години трудов стаж, които всеки ден ни лекуват и помагат, да се чувстват без подкрепа, изоставени и забравени“, категоричен е Борисов.
На срещата присъстваха също вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев. Поводът за срещата са финансовите проблеми на общинските болници и недостатъчните възнаграждения за труда на медицинските специалисти.


Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети