Разкриха лаборатория за синтетична дрога в с. Долна Диканя

DenNews.bg
07.02.2019
размер на текста:

Лаборатория за производство на синтетична дрога е разкрита при полицейската операция на служители на ГДБОП, ОДМВР-Перник и РУ-Радомир, под наблюдението и ръководството на Окръжна прокуратура-Перник.
В рамките на операцията са осъществени процесуално-следствени действия в къща в радомирското с. Долна Диканя, обитавана от 43-годишен столичанин. Там антимафиотите открили инсталация за производство на синтетична дрога в работен процес. Инсталацията представлява метален съд, свързан с газова горелка, съдържащ около 20 литра кафява течност, която при тестване реагира на метамфетамин. При извършеното претърсване от жилището са иззети още: туба, съдържаща около 10 литра прозрачна течност, която при тестване с полеви тест реагира на амфетамин база; около един килограм бяло прахообразно вещество, дало реакция на амфетамин и други химикали и прекурсори, използвани в процеса на синтез на наркотичното вещество. Намерени и иззети са колби, хладници, мерителни чашки, стъклен съд.
Столичанинът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането продължава под наблюдението на прокуратурата, информират от пресцентъра на МВР.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети