Започна подводната операция за изваждане на самолета, с който Емилиано Сала изчезна

DenNews.bg
06.02.2019
размер на текста:

Британските служби започнаха подводна операция за изваждане на тялото, открито в останките на самолета, който превозваше аржентинския футболист Емилиано Сала над Ламанша.
„Ще се опитаме да извадим тялото. Ако успеем, ще обмислим възможността за изваждането и на самите останки от самолета," заяви говорител на Отдела за разследване на авиационни произшествия.

На борда на лекия самолет бяха пилота Дейвид Иботсън и 28-годишния футболист, който пътуваше към новия му отбор от Висшата лига Кардиф Сити. Машината изчезна близо до британския остров Гърнзи на 21 януари.
Самолетните останки бяха открити в неделя, като операцията по издирването бе финансирана от футболни звезди, в това число и Лионел Меси.
Оттогава Отделът за разследване на авиационни произшествия пое случая. В понеделник той попадна на неидентифицирано тяло, намиращо се между потъналите останки. От отдела предупредиха, че операцията по идентифициране ще бъде доста дълга, заради силния прилив. В тези условия, те ще могат да вършат работата си под водата само за няколко минути на ден.
Припомняме, че преди полета Сала е изпратил аудио съобщение на свои приятели и роднини. В него 28-годишният аржентинец казва: "Качих се на самолет, който изглежда сякаш, че ще се разпадне и тръгвам за Кардиф". Източник: Дарик

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети