Шествие в защита на Правото и Лозан Панов е насрочено за тази вечер

DenNews.bg
04.02.2019
размер на текста:

Шествие в защита на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов организира днес инициативата "Правосъдие за всеки" чрез социалните мрежи.
Организаторите посочват, че законността е погазена, а демокрацията е в опасност.
Участниците в акцията под наслов "Да защитим Правото и Съда от Прокуратурата и Олигархията!" ще се съберат в 18:00 ч. при НДК и ще преминат до Съдебната палата, където ще останат до 20:00 ч.
"Законността е погазена, върховенството на Правото е застрашено, свободата и демокрацията вече са в голяма опасност! Могат да ви арестуват тайно; могат да ви обвиняват безкрайно; могат да ви вземат веднага имуществото със само едно прокурорско действие и един акт на КПКОНПИ; могат да ви държат в ареста с месеци и да ви раздадат "специализирано правосъдие" по Прокурорски модел от Вишинско време; могат да обвинят и адвоката Ви и да го отстранят от процеса..." - се казва в обръщение на страницата на протеста.
"Могат всичко, но все още не владеят Съда. Подготвя се обаче процедура по отстраняване на Председателя на Върховния Касационен съд, Лозан Панов, след доклад на Инспектората към ВСС. Върховният съд е единственият гарант за точното и еднакво прилагане на законите от съдилищата, а достойнството и смелостта на съдия Панов са последна преграда пред пълното овладяване на съдебната система от Олигархията!", посочват организаторите.
От "Правосъдие за всеки" призовават гражданите да покажат, че искат да живеят в правова и демократична държава.
"Истината и справедливостта имат значение и е време да го покажем!", се казва още в обръщението.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети