Кметът на Бобошево Крум Маринов награди трима млади борци за постигнати успехи и прослава на родния град

DenNews.bg
25.02.2019
размер на текста:

Трима състезатели по борба от Бобошево получиха признание за постигнати успехи в държавните първенства и прослава на родния град през изминалата 2018-а година. Братята Валентин и Деян Асенови и Никола Лютов получиха парична премия от по 100 лева, отпуснати от бюджета на община Бобошео след одобрение от местния парламент. Церемонията по награждаването на тримата младежи се състоя в кабинета на градоначалника Крум Маринов, който лично връчи премиите на успешните борци.

На награждаването присъства и председателят на местния парламент Даниела Стоянова, която внесе докладната с предложение младите борци да бъдат наградени.

 

14-годишният Валентин Асенов натрупа в актива си 2-о място от Държавния шампионат вкатегория до 47 кг. Връстникът му Никола Лютов прибави към медалите си второ и трето място в категория до 73 кг, а 16-годишният Деян Асенов се окичи с 2 бронзови медала в категория до 44 кг.

За Бобошево постиженията на тримата млади борци са повод за гордост за техните съграждани и награждаването стана едно от важните събития за годината в малкото градче край Струма.

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети