Бобошевци търсят съдействие от депутата Чеканска, от месеци пет села са без обществен транспорт

DenNews.bg
14.02.2019
размер на текста:

Жители на община Бобошево потърсиха съдействие от народния представител от област Кюстендил Радослава Чеканска за решаване на транспортен проблем, а именно липсата на автобусна линия, която да обслужва няколко малки населени места. Това са селата Доброво, Скрино, Вуково, Сопово и Висока могила. От месец октомври 2018 г. жителите на тези населени места са без обществен транспорт. Чеканска се ангажира да проучи въпроса и да съдейства, ако е възможно.

Припомняме, че преди броени дни след среща с бившия депутат от Дупница Ивайло Константинов, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи и председателя на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова, премиерът Бойко Борисов разпореди транспортното министерство да извърши проверка на отпускането на субсидии за превоз на пътници по нерентабилни автобусни линии в слабо населени планински и гранични райони в страната. Борисов поиска проверката, тъй като субсидиите за обществен транспорт са увеличават, а проблемите се задълбочават.
Миналата година са отпуснати 4 милиона лева повече за дотиране на линии за малки населени места.
Затова и премиерът поиска да бъде изготвен нов модел за субсидиране и поддържане на обществения транспорт, в който усилия за поддържане на малките линии да полага не само държавата, но и общините.

 

Депутатът Радослава Чеканска обеща да съдейства и на самодейци от дупнишкото село Самораново, които подготвя изява за празника на селото. Културните дейци се обърнаха с молба за финансова подкрепа към народния представител, за да могат да наемат озвучаване и да представят подготвената от тях фолклорна програма за празника. Чеканска откликна на молбата им и обеща да бъде гост на тържеството.

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети