Заловиха четирима иманяри, докато копаят в антично селище

DenNews.bg
12.02.2019
размер на текста:

Четирима души са арестувани при полицейска операция срещу престъпления, свързани с културно-исторически ценности, проведена на територията на община Гулянци, област Плевен, съобщават от пресцентъра на МВР.
При обход в землището на село Милковица, в границите на антично селище "Утус", са установени четирима мъже на 32, 42, 43 и 18 години, всички от град Гулянци, в момента, в който извършвали теренни разкопки. Мъжете без надлежно разрешително извършвали изкопни дейности в търсене на археологически обекти като използвали технически средства и МПС. Местопроизшествието било посетено от полицейски служители, които извършили оглед. Иззети са металотърсач, лопати, пет метални къса с различна форма, наподобяващи антични монети с релефни изображения, както и автомобила. При последвала проверка в дома на 32-годишния в град Гулянци са намерени елипсовидна част за метал-детектор и метални предмети с различна форма. В дома на 18-годишния са намерени металотърсач и три артефакта. Предстои назначаване на експертизи.
Четиримата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава под ръководството на прокуратурата.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети