Семейство англичани подариха коледната си елха на детската градина в дупнишкото село Бистрица

DenNews.bg
09.12.2019
размер на текста:

 Английското семейство Скот и Кристина Кембъл подариха  украсена коледна елха на детската градина в дупнищшкото село Бистрица. Двойката, която живее в селото от години, тази година е решила вместо да харчи пари за подаръци, да направи нещо добро за своите съселяни

Ето как обясни това тяхно намерение Кристина Кембъл на страницата си във Феййсбук:

„За пореден път идва това време от годината, когато Коледа носи мизерия, стрес и непосилно задлъжняване на милиони хора, които са притиснати да харчат пари, които нямат, сякаш няма утре. Коледа се превърна в една гротеска и много хора дори не знаят истинското значение на това, което "празнуват".
Има и хора, които са по-малко късметлии, които се борят в най-добрия момент, за да дадат на децата си топъл дом, дрехи на гърба и ежедневно хранене на масата.
Вчера дарихме нашата красива коледна елха с всички светлини и декорации на местната детска градина.  Надявам се, че с този свой жест ние носим радост и щастие най-малките.
Както миналата година със Скот няма да купуваме подаръци, пращаме картички или да купуваме подаръци на скъпите традиционни коледни цени. Вместо това ще приготвим един здравословен обяд на Коледа за нас и нуждаещите се от нашето село.
Ние се обявяваме срещу този начин на посрещане на Коледа и натиска, който се упражнява върху хората да харчат, да харчат, да харчат.
Весела Коледа!

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети