Оправдаха бивша касиерка на Община Дупница за присвояване на 19 000 лв.

DenNews.bg
09.12.2019
размер на текста:

Бивша касиерка на Община Дупница бе оправдана от Районен съд-Дупница по обвинение за присвояване на близо 19 000 лв.
Йорданка Бързакова бе призната за невиновна за това, че на 3 и 4 ноември 2011 г. в качеството си на длъжностно лице- Старши специалист „Отчисляване и начисляване на възнаграждения и касова дейност” в Община Дупница е присвоила 18 978.00 лв., собственост на Община Дупница, поверени й в това й качество да ги пази, като за улесняване на присвояването е извършила престъпление по чл. 311, ал.1 от НК-фалшифициране на официален документ - разходен касов ордер и приходна квитанция за сумата от 9 487.00 лв.
Съдия Светла Пейчева отхвърли предявения иск от Община Дупница срещу подсъдимата за нанесени имуществени вреди на Община Дупница в размер на 18 978 лв., като недоказан и неоснователен.
Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Кюстендил.

Припомняме, че в хода на делото Бързакова призна, че е подправила касови ордери за платени депозити за участие в тръжни процедури. По думите й обаче тя не е присвоила въпросните суми, а ги е превела на фирмите, участвали в търговете. От думите на свидетелите в хода на делото стана ясно, че през кметския мандат на Атанас Янев се е случвало пари от бюджетната сметка, както и от приходната каса, да се използват за текущи разплащания в брой, по разпореждане на ръководството. Сигналът за липсващи пари от касата на Общината бе подаден от настоящия кмет Методи Чимев веднага след встъпването му в длъжност през ноември 2011 г.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети