Кметът на Дупница Методи Чимев: Предложението за новите данъци е тема, която е отворена за всички

DenNews.bg
04.12.2019
размер на текста:

 Предложението за вдигане на данък сгради, такса смет и данък за домашните кучета е тема, която вече е отворена за обсъждане пред обществеността на Дупница. Ние не сме застанали като на амбразурата като матросовци и не сме казали, че това, което сме предложили, трябва да бъде точно толкова. Така кметът на Дупница Методи Чимев коментира на пресконференция днес докладната за увеличанието на данъците, която е публикувана на сайта на общината и която ще стои там за обсъждане и предложения до края на годината, преди да бъде внесена за обсъждане на сесия на местния парламент.

Чимев, както и заместникът му Олга Китанова коментираха факта, че данъците в община Дупница не са вдигани вече 11 години, а през това време са се повишили както цените, така и услугите. За да бъде адекватна общината на исканията на гражданите за подобряване на инфраструктурата, издръжката на детските градини и училищата, то се налага и увеличаването на данъците. И двамата бяха единодушни, че темата търпи развитие, но гражданите трябва да бъдат тези, които да не коментират не само в социалните мрежи, но и да отправят своите предложения и в писмен вид, а и да присъстват на предстоящто обществено обсъждане на бюджета за следващата година. 

Когато се коментира увеличението на данъците, нека жителите на община Дупница си дадат сметка, че когато изискват от общината по-добри условия за живот, трябва да помислят и откъде ще дойдат средствата за това. Иначе, да, аз ще съм най-добритя кмет, ако не вдигам данъците или пък ги намаля. Но дали това ще бъде най-доброто за дупничани и за града ни, коментира Чимев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети