Съветниците от БСП-Дупница: ОбС шефът Костадинов ни заплаши с: Достатъчно ви търпя, ще видите следващия път в зъбките!

DenNews.bg
20.12.2019
размер на текста:

 Общинските съветници от БСП в местния парламент в Дупница са били заплашвани след сесията днес от председателя на Общинския съвет Костадин Костадинов. Подразнен от техни изказвания и отказ да гласуват важни според него докладни, в кулоарите на местния парламент той отправил директни заплахи към тях с думите: Достатъчно ви търпя, ще видите в следващия път в зъбките!

Това оповестиха по време на първата си пресконференция от доста време насам социалистите от местния парламент в Дупница.

Костадин Косгадинов се държи авторитарно, не приема отправените от нас предложения и по всякакъв начин се опитва да налага своето мнение, което не е най-правилно. Костадинов не сипра със заплахите- към нас, към работещите в театъра, музея, към търговците от ГУМ. В ГУМ пък се опитва да прокрадва свои лични намерения за наемане на цял етаж от една от големите вериги магазини в страната. Всъщност, нашата група много внимателно ще следи отблизо какво се случва с търговците от ГУМ, защото именно те като дребни търговци са най-сигурните данъкоплатци на община Дупница и допринасят за развитието на общината. И е по-добре те да останат там и да развиват своя бизнес, отколкото да останат безработни за сметка на 20 наети в големия магазин работници, коменитира Павлов. Лидерът на социалистите обърна внимание на факта, че при толкова голяма безработица и нисък стандарт н аживот в община Дупница никак не е удачно и не му е сега времето да се вдигжат местните данъци и такси. Станислав Павлов обяви, че на следващото заседание на ОбС на 30-и декември, когато ще се гласува докладната за местните данъци и такси групата на БС ще гласува против каквото и да било увеличаване, още повече, че срещу по-високите цени гражданите няма да получат нито кой знае какви по-добри услуги срещу тях, нито пък стандартът им на живот в града ще се подобри.

Първан Дангов също коментира поведението на председателя на Общинския съвет Костадин Костадинов.

Този Общински съвет и този председател започват своята работа с диктат и силови мерки за налагане на мнение. Днес Костадинов обяви в залата, че е поставен на този пост. Да той е поставен от мълчаливото мнозинство- ГЕРБ, БДЦ, Глас Народен и СДС. Те налагат диктата на мнозинството и с чувството си на безнаказаност, но това предполага и вземането на грешни решения. Костадинов се изживява като институция, която упражнява властта самодоволно, коментира Дангов.  Той също засегна докладната с предложението за увеличаване на местните данъци и такси. 

Ако някой трябва да плати разходите по кампанията на местните избори, то това не трябва да бъдат обикновените граждани и съвестни данъкоплатци.  Не може справката да сочи 60% събираемост на данъците, а да се иска увеличаване, коментира още Дангов.

В заключение групата на съветниците от БСП в местния парламент на Дупница обявиха, че ако Костадинов продължава да упражнява своя диктат, те ще поискат е неговата оставка.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети