Общо събрание решава съдбата на Марек, козът е в ръцете на кмета

DenNews.bg
02.12.2019
размер на текста:

Общо събрание на ФК Марек ще решава съдбините на футбола в Дупница. Управителният съвет ще се събере утре, вторник. Очакват се промени в ръководството на клуба, след като оставка през лятото подаде президентът Борис Паризов. Тя още не е приета, като се появиха варианти, при които оставката да бъде оттеглена. Треньорът Цветан Видински също заяви, че ще напусне поста си. Той обаче има подкрепата на публиката и родителите, чиито деца тренират в школата. Някъде тук са намесени и имената на трима души от фамилия Караколеви. Става въпрос за легендата на Марек Роман Караколев и най-вече двамата му синове – Георги и Васил. Припомняме, че преди година и половина Георги Караколев анонсира създаването на алтернативен клуб – Марек 1919. След като изкара един сезон в ОФГ „Рила“, този тим се отказа от участие и поддържа само детски формации. На съботния мач пък фенове се обявиха против Караколеви с надпис на оградата на стадиона.

Все още действащият треньор на Марек Цветан Видински коментира предстоящото събиране на УС на клуба и ситуацията около самия него. „Най-вероятно няма да остана в Марек. Миналата седмица имаше среща между много футболни хора и фенове. От това събиране обаче не излезе абсолютно нищо. Докато всички не застанат зад отбора, няма смисъл да се занимавам. Не е нормално да има опозиция. Все пак нас ни събира ФК Марек, а не нещо друго“, каза Видински. На въпрос какви са вариантите за ръководство на клуба, Видински отговори: „Според мен към момента нищо не се знае. Големия коз го държи кметът. Защото общината се явява основен спонсор на отбора и той държи нещата в свои ръце. Ако има негов вариант, може би той ще го предложи. Аз ако съм сам срещу всички и някой се радва на нашите неуспехи, няма смисъл! Ако застанат до мен и ми кажат, че аз съм техният човек, ще остана. Но да има опозиция и да се радват, когато падаме, наистина няма смисъл. Кметът трябва да си каже тежката дума“, заяви Видински.

Той изтъкна, че най-важното е да се осигури нормално финансиране за клуба, като загатна за добри новини в тази посока. „Правих опити за срещи с няколко фирми. Има една лека светлинка, която дай Боже да стане. Ако нещата се развият добре, ще предложа на новото ръководство да се запознаят с тези хора. Сигурно не ни вярвате, но сега ние наистина се мъчим финансово. Сега повече от половината средства за отбора ги дава Общината, а останалите са от родителите чрез таксите. Тези хора плащат такси и екипировки, а децата им тренират на маломерни терени. На тези 150 деца, за да се развиват им е нужен голям терен. На следващия президент, който и да е той, първата му работа е да направи игрищата“, посочи Видински и допълни, че усеща и оценява подкрепата на родителите. Цецо Видински разкри и че има други оферти за работа, без да споменава откъде.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети