Събарят 37 палата на ало-измамници

DenNews.bg
02.12.2019
размер на текста:

 Дирекция за национален строителен контрол издаде 17 заповеди за премахване на незаконни строежи на участници в ало-измами, съобщават от МРРБ.

От тях 1 вече е премахнат, а 2 са в процес на доброволно премахване.

За други 20 обекта тече процедура по издаване на заповеди за премахване от кметовете на съответните общини.

Заварените строежи са 9, проверени са и 3 преместваеми обекта, като 1 от тях е с документи, а два са незаконни и са в процедура на издаване на заповед за премахване.

Забрана за ползване е наложена за 5 обекта. 23 от останалите проверени сгради са в категорията на т.нар. търпими строежи (незаконни, за които липсват строителни книжа, но са вписани в действащите устройствени планове и не подлежат на премахване и на забрана за ползване), други 26 строежа са в процедура по изследване на търпимост.

Проверени са 103 недвижими имота, собственост на 27 обвинени лица за участие в три неутрализирани през 2019 г. организирани престъпни групи за телефонни измами.

Проверените обекти са на територията на Горна Оряховица (община Горна Оряховица), с. Ружинци (община Ружинци), с. Арчар (община Димово), гр. Берковица (община Берковица), гр. Левски (община Левски), гр. Ветово (община Ветово).

Срещу виновните длъжностни лица от общинската администрация, неизпълнили служебните си задължения, са образувани 11 броя административнонаказателни производства: на трима служители в община Ружинци, двама в община Берковица, трима в община Левски и трима в община Ветово.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети