Даниела Гюрова или Ивайло Василев ще е ръководител на Дупнишката прокуратура-ВСС избира на 29 януари

DenNews.bg
18.12.2019
размер на текста:

Прокурорската колегия на Висшият съдебен съвет ще избере новия административен ръководител на Районна прокуратура-Дупница на 29 януари.
До събеседване са допуснати двамата кандидати за поста-досегашният изпълняващ длъжността Даниела Гюрова и прокурор Ивайло Василев.
Процедурата за избор на административен ръководител на Районна прокуратура – Дупница бе открита с решение на Прокурорската колегия през месец май тази година.

 

Кои са двамата кандидати

 

Ивайло Василев е завършил славянска филология, а по-късно и право в СУ „Св. Климент Охридски“.
Има повече от 24 г. стаж в системата на прокуратурата, бил е зам.-административен ръководител на Дупнишката прокуратура, работил е и в Софийска градска прокуратура.
От 2016 г. притежава ранг прокурор във Върховна касационна прокуратура и Върховна административна прокуратура.
През 2004 г. участва в работната група към МВР по изработването на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество придобито от престъпна дейност.
От 1997 г. до 2014 г. е хоноруван асистент по наказателен процес в ЮЗУ „Неофит Рилски“.
Редактор е на книгата „Борбата срещу организираната престъпност в Италия“, има публикувани статии на тема организирана престъпност.
От 2014 г. има степен Доктор по наказателен процес, като година по-късно е издадена книгата му „Установяване и отнемане на незаконно придобито имущество в законодателствата на Италия и България“, която включва част от дисертацията му.
През 2016 г. е отличен от посолството на Италия с грамота на името на прокурор Джовани Фалконе за реален принос в борбата с престъпността.

 

Даниела Гюрова е завършила право в ЮЗУ „Неофит Рилски“, от 2001 г. работи в Районна прокуратура, като от 2006 г. до 2013 г. е заместник-районен прокурор. От 2013 до 2014 г. е изпълняваща длъжността административен ръководител, а от 2014 г. е административен ръководител на Дупнишката прокуратура.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети