Четвъртокласници от Сапарева баня се срещнаха с автора на един от разказите в учебника им по български език и литература

DenNews.bg
13.12.2019
размер на текста:

 Интересно и вълнуващо приключи Националната седмица на четенето за деца от община Сапарева баня. Читалищната библиотека заедно с възпитаниците на  СУ „ Христо Ботев" и детска градина „ Св. Анна" гр. в Сапарева баня проведоха различни инициативи за насърчаване на интереса към четенето. Теи бяха реализирани под формата на четене на най-хубавите коледни приказки по света, както и изключително интересната среща с писателя от Сапарева баня Михаил Калдъръмов. На тази среща бе представена най- новата му детска книга- стихосбирката „ Петюха".

Срещата бе много вълнуваща за децата от ІV клас на СУ „Христо Ботев", защото в техния учебник по български език и литератури се изучава един то разкадите на Михаил Калдъръмов-  “Дракончето в мен”.

Писателят бе представен от г-жа Йорданка Нешова- библиотекар към НЧ „Просветен лъч-1905" , след което децата прочетоха най- интригуващите приключения на петлето Петюха. Г-н Калдъръмов остана очарован от интереса на деца към книгата и им разказа интересни неща за идеята и написването на втората детска книга.

„Искрено се надяваме тези наши инициативи да оставят трайни следи в съзнанието на вас мили децата, да запалим искрата за повече любов към книгите и четенето." с тези думи приключи седмицата на четенето в библиотеката на НЧ „Просветен лъч-1905" гр. Сапарева баня.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети