Кметът на Дупница закрива цяло звено, след като негов служител преби във фоайето на общината мъж

DenNews.bg
12.12.2019
размер на текста:

 Подобно "поведение" не се нуждае от коментар. Лицето е дисциплинарно уволнен. Другото ми решение е да разформировам цялото "Контролно звено". Вече няма да го има! Разпоредил съм да се окаже пълно съдействие на полиция и прокуратура по случая. Видеозаписите от камерите са предоставени на органите за последващите им действия. Така кметът на Дупница коментира случилото се в във фоайето на общината пред погледите на граждани и деца, участващи в благотворителен базар, а именно, побоят, нанесен  председателя на Патриоти Дупница Кирил Кирилов на знаменосеца на организацията Павел Йорданов, който всъщност пръв нападнал и ударил Кирил Кирилов, който е и служител на щат в община Дупница като част от екипа на така нареченото "Контролно звено".

Всъщност пребития пръв започнал спора, като започнал да отправя обиди на Кирил Йорданов, който по това време изпълнявал задълженията си на работното си място. Причината за грозната сцена се оказал финансов спор между Кирил Кирилов и Павел Йорданов заради разпределянето на средства от различни мероприятия, организирани от Патриоти-Дупница, сред които и провеждането на Йордановден. Според Павел Йорданов Кирил Кирилов заедно с другия патриот Ивайло Терзийски, който дсъщо е служител в контролното звено, крадат пари, събирани за благородни каузи и по този начин са ссформирали Организирана престъпна група. Освен всичко, двамата успели да регистрират патриотичната организация като дружество с нестопанска цел, за да печелят пари от проекти пред Европа. Освен всички тези обвинения Павел Йорданов започнал да отправя и обиди и заплахи, след което ударил по лицето Кирил Кирилов, което се квалифицира като надапение срещу служител на работното му място. Вместо Кирил Кирилов да извика полиция да арестуват Павел Йорданов, му отвърнал с удар по главата.  

След жестокия удар Павел Йорданов е бил закаран в Спешния център, със съмнение за комоцио е настанен в хирургично отделение. По случая работи полицията, уведомена е и прокуратурата. 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети