Намериха останки от изчезналия на път за Антарктида самолет

DenNews.bg
12.12.2019
размер на текста:

Останки от пътници на изчезналия по маршрута си самолет на чилийските ВВС са открити в морската зона на издирването в протока Дрейк между Южна Америка и Антарктида, съобщи радиостанция "Кооператива", като се позова на шефа на провинция Магалянес Хосе Фернандес.
Според него ВВС на Чили са потвърдили, че "са намерени останки от самолета и от хората, които са били на борда". Останките още не са транспортирани до континента.
Издирвателната операция продължава. Според губернатора, в зоната, от която екипажът за последен път е установил радиовръзка, са намерени също колело на военно-транспортния самолет С-130 "Херкулес", части от шасито и от фюзелажа.
Във вторник чилийските военновъздушни сили съобщиха, че един от транспортните им самолети е изчезнал с 38 души на борда на път за база в Антарктика. Самолетът Херкулес C130 е излетял в понеделник в 16,55 часа местно време (19,55 по Гринуич) от южния град Пунта Аренас. Операторите са изгубили връзка със самолета около 18 часа.
Самолетът е пътувал, за да изпълни задачи по логистична подкрепа за поддръжката на чилийските съоръжения в антарктическата база.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети