Стрелба от снайпер рани известен бизнесмен в Белград

DenNews.bg
11.12.2019
размер на текста:

Известният черногорски бизнесмен Миодраг Дака Давидович е ранен в Белград снощи с изстрел от снайпер, съобщава уебсайтът на сръбския вестник "Вечерные новости", предаде БГНЕС. Атаката е извършена близо до модния конгресен хотел Crown Plaza в сръбската столица. Този хотел редовно е избиран за различни международни делегации. Именно тук беше убит през 2000 г. лидерът на сръбските милиции през годините на войната в Югославия от 1991-1995 г., престъпният авторитет и един от най-влиятелните хора на своето време в Сърбия, Желко Ражнатович, по прякор Аркан. Хотелът по това време се наричаше "Интерконтинентал".
По време на стрелбата Давидович е бил в компанията на епископа на Будимско-Никшичка епархия Йоаникий. По предварителна информация пострадалият е транспортиран в частна клиника без опасност за живота. Автомобилът, в който е пътувал снайперистът и за който се твърди, че е използван при нападението, по-късно е намерен опожарен в същия район на града. В него е намерена пушка, с която властите смятат, че е стреляно по бизнесмена.
Миодраг Дака Давидович е от Черна гора и има репутация на опозиционен бизнесмен и покровител на Сръбската православна църква, притежава компанията "Нексан", която оперира в различни области от строителството до производството на алкохол. През 2016 г. компанията му купува хотел „Адмирал“, някога най-престижния в черногорския курортен град Будва, от руската Metropol Group. В момента на сделката хотелът е трябвало да бъде реконструиран и в него да бъдат вложени значителни инвестиции.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети