Ден на траур в училището на внезапно починалата 7-класничка

DenNews.bg
10.12.2019
размер на текста:

Ден на траур е обявен днес в училището във Враца, където вчера внезапно почина 13-годишна седмокласничка. Днес се очаква да станат ясни резултатите от аутопсията, за да се разбере каква е причината за смъртта на момичето. Според ръководството на учебното заведение няма информация то да страдало от никакво заболяване, но по неофициална информация на ученици и друг път му ставало лошо.
Трагедията се е случила вчера около 9 часа в междучасието между първия и втория учебен час. Детето говорело с майка си по телефона, когато внезапно му прилошало, пребледняло и паднало на пода.
Веднага бил подаден сигнал на телефон 112, но когато екип на Спешна помощ пристигнал, детето вече нямало пулс. Междувременно пристигнал втори екип медици, които се включили в борбата за живота на момичето, но безуспешно.
От училището заявиха в извънредно съобщение:
"Взети са своевременно всички необходими мерки от наша страна. Уведомени са институциите, провеждат се разговори от специалисти. Психолози работят с учениците. Предвид трагедията и нашата скръб Ви молим за разбиране и етика към опазване психическото и физическо състояние на децата и учителите като не ги притеснявате с въпроси".
Трагедията е записана от камерите в училището. Записите са иззети от прокуратурата.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети