Изчезна самолет на чилийските ВВС, пътувал към антарктическа база

DenNews.bg
10.12.2019
размер на текста:

Чилийските военновъздушни сили съобщиха, че един от транспортните им самолети е изчезнал с 38 души на борда на път за база в Антарктика. Самолетът Херкулес C130 е излетял в понеделник в 16,55 часа местно време (19,55 по Гринуич) от южния град Пунта Аренас. Операторите са изгубили връзка със самолета около 18 часа.
"На борда на самолета Херкулес C130 има 38 души, от които 17 души членове на екипажа и 21 пътници", се казва в съобщението на чилийските ВВС.
След загубата на връзка със самолета е обявена тревога и е активиран спасителен екип.
Самолетът е пътувал, за да изпълни задачи по логистична подкрепа за поддръжката на чилийските съоръжения в антарктическата база.
Чилийските военновъздушни сили смятат, че транспортният самолет Херкулес C130 се е разбил, съобщи ДПА.
"Чилийските ВВС съобщават, че след повече от седем часа, откакто беше изгубен радиоконтакт, смятат самолета Херкулес C130 за катастрофирал", се казва в съобщение, разпространено в ранните сутрешни часове на вторник.
Съобщава се още, че всички въздушни и морски ресурси, налични в района, както чилийски, така и чуждестранни, продължават да претърсват мястото, където е изгубена връзката, в опит да спасят евентуални оцелели.
Самолетът е пътувал към най-важната чилийска антарктическа база Президенте Едуардо Фрей Монталва. С него е пътувал технически персонал, който е трябвало да извърши дейности по поддръжката на съоръженията в базата.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети