Дупнишкият съд прати младеж в затвора, че откраднал и карал кола в пияно състояние

DenNews.bg
07.11.2019
размер на текста:

 21-годишен мъж влиза в затвора а 1 г., след като се призна за виновен за шофиране в нетрезво състояние и кражба на автомобил, отнет с намерението да го ползва в пияно състояние.
Според решението на Районен съд-Дупница Николай К. ще излежи ефективната си присъда при първоначално строг режим.
Подсъдимият се признава за виновен в това, че на 15.06.2019 г. в на ул. „Иван Шишман“ в Дупница е управлявал лек автомобил „Фиат Панда“ с концентрация на алкохол в кръвта 1,77 промила. За това деяние на подсъдимия е наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим, както и „глоба“ в размер на 500 лв.
На същата дата в жк „Бистрица“, подсъдимият е отнел противозаконно чуждо моторно превозно средство – лек автомобил „Фиат Панда“ / на стойност 4250 лв. / от владението на собственика без негово съгласие, с намерение да го ползва, като деянието е извършено в пияно състояние, като Николай К. е установен да го управлява след употреба на алкохол – 1,77 промила. Подсъдимият е осъден с вляла в сила присъда за друго такова престъпление – със споразумение по описа на РС- Дупница, в сила от 02.04.2018 година за извършено престъпление и му е наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца, като наказанието е изтърпяно на 17.08.2018 година.
За това престъпление съдът налага на Николай К. наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието.
На основание чл. 23, ал. 1 и ал. 3 от НК, на подсъдимия му бе определено едно общо наказание за двете престъпления, а именно: по-тежкото от двете такива – „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети