Полицията закопча майстори, отвлекли клиент за още пари

DenNews.bg
06.11.2019
размер на текста:

Двама жители на град Игнатиево са задържани в полицейския арест в Шумен, след като опитали да изнудят 39-годишен собственик на ремонтираната от тях къща да им плати повече от договорената сума, съобщиха от ОД на МВР в Шумен. Задържането на рекетьорите е станало в понеделник на обяд и било като в екшън филм.
Потърпевшият разказа пред Нова телевизия как ремонтът на семейната му къща в Смядово се превърнал в истински кошмар. В търсене на изгодна оферта за ремонт на покрив, 39-годишният мъж се свързал с майстори от град Игнатиево. Те започнали ремонта, за което свидетелстват и съседите.
"Около 6-7 човека бяха - двама работят, другите стоят. Това беше 3-4 дни преди дъжда. 2 дни не идваха и след това дойдоха пак - 2-3 дни. Събраха се някъде около 8 дни", разказва Атанас Ненов.
Цената за ремонта била уговорена и платена. Двама души обаче потърсили собственика в понеделник и съобщили, че дължи още пари и го заплашили с насилие, ако не им даде искана сума. Така те го принудили да се качи с тях в колата им и да стигнат до Шумен, където да се издължи.
Потърпевшият успял да сигнализира в полицията за случилото и униформените предприели незабавни действия за установяване на извършителите. На влизане в Шумен автомобилът им, с великотърновски номер, бил засечен от униформените да се движи с висока скорост. Последвали го в града и малко след това бил спрян за проверка.
Водачът и спътникът му - на 21 и 42 години, криминално проявени, са задържани в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети