Приоритетите на Елза Величкова във втория й мандат са борбата с горенето на отпадъци в теца и тежките камиони

DenNews.bg
06.11.2019
размер на текста:

Продължаване на борбата срещу изгарянето на отпадъци в ТЕЦ Бобов дол и преминаването на тежки камиони между мината и теца, които рушат инфраструктурата и къщите на хората са двата най-важни приоритета във втория мандат на Елза Величкова като кмет на община Бобов дол.

„Благодаря на избирателите-не тази, които гласуваха за мен и на тези, които не ме подкрепиха. Както и досега, аз ще бъда кмет на всички жители на града и общината. Ще защитавам гражданите и ще се водя от интереса им“, коментира за DenNews.bg Величкова, която сътвори история на първи и втори тур на местните избори.
Тя става първият кмет спечелил двубой с кандидат, подкрепен от ръководството на мините и теца.

„Ще обърнем внимание и на социалната политика. Отсега казвам, че еднократната помощ за всяко родено дете ще бъде не 350 лв., както досега, а 600 лв. В първия мандат успяхме да пооправим най-тежките участъци по инфраструктурата на града. Сега продължаваме с асфалтиране и възстановяване на инфраструктурата в Бобов дол и селата.
За мен е много важна битката срещу изгарянето на отпадъци в теца-продължаваме в тази посока. В момента чакаме съдебно решение на обжалването на двете ми заповеди за забрана тежки камиони да преминават по ул. „Георги Димитров“ в Бобов дол, Мало село и Големо село, тъй като това води до щети по къщите на хората и инфраструктурата. Чакаме решение и съм готова да обжалвам до последно. Пак благодаря за подкрепата на всички“, каза Величкова.
Тя, новоизбраните кметове на села и новоизбраните общински съветници ще положат клетва на тържествено заседание днес.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети