Борят се за живота на момиче, пометено от кола на автобусна спирка

DenNews.bg
05.11.2019
размер на текста:

Критично е състоянието на 14-годишното момиче, което беше блъснато от кола на спирка на градския транспорт във Варна. При инцидента пострада и нейна съученичка, с която са отивали на училище, както и мъж, и жена.
21-годишният шофьор беше задържан и се очаква днес да бъде гледана мярката му. Основната версия е, че той е задрямал зад волана след нощна смяна.
"Двама от пострадалите остават в реанимация. По-тежко е състоянието на 14-годишното момиче, което все още е в кома, на командно дишане. Пострадалият младеж е по-добре, той е с фрактура на подбедрици и с комоцио. Състоянието на другите двама е по-леко. Шофьорът на автомобила също беше доведен в нашата болница, но е освободен", каза изпълнителният директор на МБАЛ "Св. Анна - Варна" д-р Красимир Петров пред Нова тв.
Предстои да бъде направена и автотехническа експертиза, да бъдат иззети камерите в района, както и информацията от видеорегистратора на автомобила.
"Прибирах се от работа и минавам през подлеза, за да отида вкъщи. Хора ми казаха да не минавам, защото има тежък инцидент. Но на мен пътят ми минава оттам. Когато минах, видях детето ми да лежи на пътя. Чантата й беше изхвърчала. Има тежка мозъчна травма. Лекарите ми казаха да очаквам най-лошото", сподели пред Нова тв майката на най-тежко пострадалото момиче.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети