Имената на още двама ученици от Дупница ще се четат на "стената на срама" в съда

DenNews.bg
04.11.2019
размер на текста:

 Наказания - Обществено порицание наложи Районен съд- Дупница на двама ученици, които се признаха за виновни за кражба на мотопед МКБ Бустер. Съдът одобри споразумението подписано от прокуратурата, защитата на подсъдимите и подсъдимите.

Кристиан Х. - роден през 2002 година, неосъждан, ученик в ПГ по облекло и стопанско управление – гр. Дупница и Вергил Г. – роден през 2003 г., неосъждан, ученик в ПГ по транспорт – гр. Дупница се признаха за виновни в това, че на 03.03.2019г. в гр. Дупница, от гараж в двор, в съучастие като съизвършители са отнели чужда движима вещ, а именно: мотопед МКБ Бустер, на стойност 700 лева, като макар и непълнолетни са могли да разбират свойството и значението на извършеното и да ръководят постъпките си – престъпление по чл. 194, ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2 и във вр. с чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК.

Съдът наложи на подсъдимите Кристиан Х. и Вергил Г. наказание - „ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ“ което да бъде изпълнено чрез разгласяване на съдебния акт на информационното табло на Община – Дупница за срок от един месец.

Причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени, като предмета на престъплението е върнат на пострадалата.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети