Партия на Зелените иска повторно преброяване на бюлетините в 14 секции от първия тур в Дупница

DenNews.bg
03.11.2019
размер на текста:

Партия на Зелените иска повторно преброяване на бюлетините в 14 секции от първия тур на местните избори в Дупница. Председателят на политическия съвет на партията Йонко Гергов внесе днес жалба за това чрез Общинската избирателна комисия до Административен съд-Кюстендил.
Припомняме, че Партия на Зелените изпусна втори мандат само заради 3 гласа по-малко.
„Повод за жалбата е, че установихме грешки в протоколите, които са в наш ущърб и в полза на БСП, които взеха не 6, а 7 мандата за сметка на втория наш мандат в ОбС. Ето, че тези грешки дават повод да считаме, че Партия на Зелените има достатъчно гласове за два мандата. Освен грешките в протоколите, ние имаме и сигнали от застъпници, че действителни бюлетини са броени като недействителни. Затова искаме бюлетините от 14 секции да бъдат преброени от вещи лица и да има ново произнасяне за разпределението на мандатите в Общински съвет“, обясни Йонко Гергов.
От партията са категорични, че сегашното решение за разпределението на мандатите в ОбС е неправилно и незаконосъобразно.

Припомняме, че по решение на ОИК 33-те мандата в ОбС-Дупница се разпределят по следния начин: 8 места за ГЕРБ, 7 за БСП, БДЦ-трима съветници, СДС-5 места, Народен съюз-2 места, Глас народен-4 места, Коалиция Заедно за промяна-2 места. Партия на Зелените и АБВ имат по един съветник.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети