Пробация и обществено порицание за мъж буйствал в игрална зала в Сапарева баня

DenNews.bg
03.11.2019
размер на текста:

Наказания- „Обществено порицание“ и „ „Пробация“, със следните пробационни мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес” и „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 1 година и 6 месеца, наложи Районен съд- Дупница на подсъдимия Венцислав Б. / на 39 г. / от Сапарева баня.

Той се признава за виновен в това, че на 05.05.2019 г., в гр. Сапарева баня, в игрална зала, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на дясното слепоочие, е причинил на И. М. лека телесна повреда, като деянието е извършил по хулигански подбуди, без каквато и да е било причина и поведение от страна на пострадалия, демонстрирайки физическа сила и изразявайки по този начин пренебрежение и явно неуважение към обществото и в частност към човешката личност - престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12 във вр. с чл. 130, ал. 1 от НК.

За това престъпление на Венцислав Б. е наложено наказание при условията на чл. 55 , ал. 1, б. „б“ от НК, а именно „Пробация“ със следните пробационни мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 1 година и 6 месеца, с периодичност два пъти седмично и „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 1 година и 6 месеца.

Освен това на същата дата и място, чрез нанасяне на удари с юмруци и ритници в областта на главата и тялото, е причинил на Р.А. лека телесна повреда, като деянието е извършил по хулигански подбуди - престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12 във вр. с чл. 130, ал. 1 от НК. За това престъпление на подсъдимия е наложено наказание при условията на чл. 55 , ал. 1, б. „б“ от НК, а именно „Пробация“ със следните пробационни мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 1 година и 6 месеца, с периодичност два пъти седмично и „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 1 година и 6 месеца.

Подсъдимият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като е отправял нецензурни думи, псувни и обиди по отношение на клиентите и служителите в игрална зала, както и спрямо органи на властта – полицейски служители при РУ гр. Дупница, отказал е да изпълни разпореждания на полицейските служители, както и се опитал да нанесе удари на същите – престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК. За това престъпление на Венцислав Б. е наложено наказание при условията на чл. 54, ал. 1 от НК, а именно „Пробация“, със следните пробационни мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 1 година, с периодичност два пъти седмично и „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 1 година, и „Обществено порицание“, което да се изпълни чрез залепване на извлечение от одобреното споразумение на информационното табло в сградата на Община Сапарева баня за срок от един месец.

На основание чл. 23 ал. 1 от НК на подсъдимия ще бъде определено общо, най-тежко наказание, а именно: „Обществено порицание“ и „ „Пробация“, със следните пробационни мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес” и „Задължителни периодични срещи с пробационен служител”, с периодичност 2 пъти седмичноза срок от 1 година и 6 месеца.

Имуществени вреди от престъплението не са настъпили.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети