Официално издигнаха кандидатурата на Любо Ганев за президент на волейболистите

DenNews.bg
27.11.2019
размер на текста:

 Инициативният комитет за кардинални промени в българския волейбол издигна кандидатурата на Любо Ганев за президент на родната федерация - пост, заемат в последните 18 години от инж. Данчо Лазаров. До два дни клубовете, които подкрепят кандидата на опозицията, ще внесат подписка за свикване на извънредно Общо събрание на 16 януари. Самият Любо Ганев в момента е вицепрезидент на БФВ.
На специална пресконференция, на която да го подкрепят бяха дошли Красимир Илиев (Черно море), Владимир Николов (Левски), Иван Сеферинов (Славия), Давид Давидов (Левски), Александър Попов (ЦСКА), Илия Динков (Марица), Христо Драмов (Виктория Волей) и Радко Тумбев (Пирин) и още няколко от ръководителите на клубовете от елита.
той представи акценти от програмата си за развитието на волейбола в следващите четири години. 
“Целта е да изградим работеща федерация с екип от хора, милеещи за българския волейбол. Да поставим силен фокус върху детско-юношеската школа. Да има прозрачност в управлението, да не става всичко в последния момент, както досега. Финансова стабилност с повече средства за клубовете и осигуряването на партньори, които да помагат за развитието на волейбола. За да постигнем тези цели, на нас ни е необходим екип. Един добре подбран екип е по-силен от един човек. Израснал съм във волейбола и знам, че идеите и резултатите на екипа са по-мъдри и по-успешни. Надявам се, че всички тези хора от инициативния комитет да ме подкрепят и като част от бъдещия управителен съвет. Те излязоха с лицата си и поискаха тази промяна, така че се надявам да бъдат до мен.”се съгласи да първи зам. председател на бъдещия УС", заяви Любо Ганев. Той разкри, че разговорите за смяна на ръководството на федерация са започнали преди по-малко от седмици. “Дойдоха при мен и поискаха промени. Самият аз имах някакви виждания, споделих с тях какво можем да направим, за да се промени волейболът към по-добро. След това проведохме още една среща, за да допълним тази моя програма. Имаше доста дискусии през последните две седмици. Обедини ни това, че имаме общи идеи и желание за променени в начина, по който се управлява БФВ", каза още той.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети