Разследване за жестоко убийство отведе полицията до момчета на 13 и 14 г.

DenNews.bg
27.11.2019
размер на текста:

Две момчета на 13 и 14 години са пребили до смърт 61-годишен мъж след скандал в хасковското село Александрово. По-голямото момче е задържано и обвинено, но по-малкото не носи наказателна отговорност по закон, съобщиха от Окръжната прокуратура в Хасково.
Трупът на Димо М. е открит в понеделник сутринта на тротоара, в близост до къщата, в която живеел. Мъжът бил родом от село Узунджово, но от години се преместил в Александрово. При аутопсията съдебният лекар е констатирал, че смъртта е настъпила вследствие на мозъчен кръвоизлив, счупени шест ребра, кръвоизлив в коремната кухина и множество повърхностни рани и охлузвания по краката и ръцете. В хода на разследването е бил извършен оглед на местопризшествието, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели и е назначена съдебномедицинска експертиза.
В издирването на извършителите са включени и психолози от Института по психология на МВР. Криминалистите бързо стигнали до заподозрените. Оказало се, че това са две момчета от Александрово, а убитият живеел в дома на по-малкото от тях. 13-годишният е задържан първи, а малко по-късно 14-годишното момче е открито при роднини в симеоновградското село Тянево, където се укривало.
Установено е, че между тийнейджърите и възрастния мъж избухнал скандал, който прераснал в жесток побой. На по-голямото момче е повдигнато обвинение за това, че в съучастие с наказателно неотговорно лице – 13-годишно момче, и като непълнолетен, умишлено е умъртвил по особено мъчителен начин и с особена жестокост Димо М.
Спрямо него е постановено и задържането му за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети