5,4 милиарда фалшиви профила са премахнати от Фейсбук

DenNews.bg
14.11.2019
размер на текста:

От началото на годината изтритите от Фейсбук фалшиви профили вече са 5,4 милиарда, обяви компанията, след поредната порция заличаване на акаунти.
"Подобрихме способността си да засичаме и блокираме опитите да се правят фалшиви, злоупотребяващи профили.", обяви интернет гиганта, цитиран от АFP.
Под фалшив акаунт компанията разбира опит на човек или група хора да се представят за това, което не са или за личност, която не съществува. Според Фейсбук, около 5 процента от активните профили през даден месец от годината влизат в категорията "фалшиви", предаде БГНЕС. Социалната мрежа инвестира много средства за откриването и изтриването на акаунти, създадени за да заблуждават потребителите, особено по политически въпроси и социални проблеми. Докладът показа още, че правителствата по света са искали от компанията рекордно много справки за това, кой се крие зад профилите в мрежата.
Най-много искания са направили САЩ, следвани от Индия, Великобритания, Германия и Франция. Само Вашингтон е направил 50 741 запитвания за 82 461 профила. Повече от две трети от тези желания за справка са били придружени от искане проверяваният да не разбере, че правителството му прави проверка. "Всеки път проверяваме исканията от правителствата, за да сме сигурни, че отговарят на закона.", казват от компанията и посочват, че са закрили огромен брой профили, разпространяващи или прославящи тероризма, самоубийствата, детската порнография и продажбата на наркотици.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети