Бивш зам.-кмет е новият председател на Общински съвет-Сапарева баня

DenNews.bg
11.11.2019
размер на текста:

Кметът на Сапарева баня втори мандат Калин Гелев, 13-те новоизбрани съветници и кметовете на населени места: Йордан Йорданов на Сапарево, Радостина Сусанина на Овчарци и Мариана Доцина на Ресилово положиха клетва на първата сесия на Общински съвет днес.
Областният управител на Кюстендил Виктор Янев, неговият заместник д-р Матей Попниколов и главният секретар Гергана Михайлова уважиха първата сесия на новоизбрания Общински съвет в Сапарева баня.
Янев пожела на всички успешна работа и изрази надежда, че политическите пристрастия са вече приключили. „Оттук нататък всички вие трябва да работите за благоденствието на общината и нейните жители. Пожелавам на всички вас – кмет на община, кметове на кметства и общински съветници, в края на мандата да бъдете с изправени глави, да гледате хората в очите и да можете да им покажете това, което сте направили за тях“, заяви Виктор Янев.
Председателят на Общинска избирателна комисия – Сапарева баня Илияна Базиргянова също поздрави новоизбраните представители на местната власт и им пожела здраве, упоритост и устойчивост, за да могат да се справят с многобройните трудности и проблеми. Базиргянова им връчи удостоверенията, след което съветниците и кметовете подписаха и клетвени листа.
Първото заседание на ОбС – Сапарева баня води Любен Кръстев, който е най-възрастният съветник в местния парламент и има няколко мандата зад гърба си. Той ръководи и процедурата по избор на нов председател на Общинския съвет в Сапарева баня. При тайно гласуване, подкрепа на 8 от 13-те общински съветници получи Васил Маргин, бивш зам.-кмет на общината в мандата на Сашо Ивнов. Той благодари за гласуваното му доверие и заяви, че ще работи в екип и с всички сили за просперитета на общината и нейните жители.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети