И това го има: Брат и сестра се изправят на балотаж

DenNews.bg
29.10.2019
размер на текста:

Не е тайна, че местната политика се е превърнала в семейно занимание и бизнес, като представители на една фамилия попълват кандидатски листи на партии от цялата политическа палитра.
Но вече в историята се записва и това-брат и сестра ще се изправят на балотаж за кметския стол в старозагорско село.
Гинка Колева и Георги Георгиев са събрали по точно равен брой гласове на първия тур в Могила- по 152. Гинка е досегашният кмет, а брат й се кандидатира за втори път, но за първи път те ще спорят за поста само един с друг на втори тур.
"Ако бъда избран ще работя заедно със сестра си. С нея нямаме кавги. Нашите близки са раздвоени кого да подкрепят. Заради това навярно се дължи и нашият равен резултат", каза Георги Георгиев, цитиран от Нова телевизия.
"Случи се така, че от много кандидати в нашето село, изведнъж останахме само аз и моят брат. Хората ни познават, живеем и работим в Могила. Ние сме всеотдайни и даваме всичко от себе си, за да направим нещо. Винаги сме участвали в обществения живот на нашето село. Моят брат ми е помагал много. Надявам се хората да излязат и да гласуват разумно", допълни Гинка Колева.
"Може би ще бъде тежко на гласоподавателите да решат за кого да гласуват. И двамата са обществени личности. Георги винаги е помагал на всеки, който се обърне към него. Сестра му се е отзовавала за всяко нещо. Не мога да кажа повече нито за единия, нито за другия. Ще бъде много труден балотаж", заяви секретарят на кметството в Могила Радка Иванова.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети