Пет забавни неща, за да се развличаме, докато пътуваме

DenNews.bg
28.10.2019
размер на текста:

Пътуването винаги се е свързвало с приключения и неограничени възможности. Ако не сте заети с шофирането ще разполагате с много време. Без значение дали се намирате във влака или пътувате с автобус, обикновено трябва да запълните времето с нещо по-приятно от гледането през прозореца. В този случай предлагаме цели пет приятни предложения за облекчаването на дългия път.

Музика
Правилната музикална селекция прави много по-вълнуващо пътуването. След като нямате ангажименти и пътят не ви интересува, получавате абсолютната възможност да вникнете малко по-сериозно в съдържанието, да се фокусирате върху съдържанието. Меломаните знаят, че музиката трябва да бъде оценена в абсолютен покой. Във всеки друг момент имате някакъв фонов шум, който остава някъде в далечината. Спокойствието по време на пътуване може да предостави точно това и с чифт добри слушалки ще релаксирате повече, отколкото подозирате. Когато съзнанието ви почива, осъзнавате и колко бързо може да се отпуснете, а не са малко и онези картини, в които може да забележите човек със слушалки, прекарващ третия пореден сън.

Сериали
Ако музиката не е вашето приключение, мобилният телефон и високоскоростните връзки предлагат редица опции за стриймване на епизоди. Ако в следващите няколко часа ще прекарате на седалката, защо пък да не наваксате с пропуснатите епизоди. Цяла седмица се опитвате да откриете малко време за себе си, избягвате приказливите колеги, които искат да разкажат историята, а когато се прибере вкъщи изникват други ангажименти. Пътуването е точно това, от което имате нужда. В този период от време не можете да правите нищо друго, освен да се забавлявате. Може да ви липсва големият екран, но кой е казал, че има пълно щастие. От време на време може да изгубите обхват, но професионалните пътешественици знаят, че съдържанието винаги се сваля на телефона, за да се облекчи трафика и да се пощадят мегабайтите, които така или иначе се оценяват доста скъпо в последно време.

Покер, виртуални спортове и други малки радости от живота
Кой би подозирал, че живеем във време, където за няколко спирки може да спечелите достатъчно пари, за да пропуснете работния ден? Онлайн покер масите са достъпни отдавна, но не са единственото средство за забавление. Мобилните приложения на някои букмейкърски къщи предлагат участие по всяко време и място. И добрата новина е, че винаги има време за едно бързо раздаване, още едно завъртане на рулетката и бърз анализ на спортните събития от дена. Все повече професионални играчи се доверяват на мобилната версия на WinBet, където откриват и допълнителни бонуси за участие. Да не говорим, че повече никога няма да изпускате дневните промоции и бонусите в щастливите часове на деня. А ако пътувате малко по-дълго, винаги може да се полюбувате на виртуалните спортни платформи. Там винаги има време за още един мач и още една тенис среща. Добрата новина е, че имате безкрайни възможности за трениране на уменията дори с виртуална валута, стига батерията на телефона да е достатъчно издръжлива.

Книги
Поставяме литературата чак тук, защото много често това води до главоболия, особено ако разполагате със слаб вестибуларен апарат. Ако използвате влака, най-вероятно няма да имате този проблем и със сигурност ще можете да прочетете поне една книга, особено с дългите разстояния и не толкова бързите влакове. Уют на железниците дава редица възможности, кафе паузи и панорамни вагон-ресторанти, където да се отдадете на литературните преживявания. Добрата новина е, че там има и контакти, позволяващи да се настаните удобно и да извършите една древна чаена традиция предлагана от железниците. Последната статистика показва, че именно този транспорт привлича и най-много читатели. Метрото също е облагодетелствано от четящи пътници - също висок плюс за аудиторията. Благодарение на електронните книги, пресичащите целия град може да повишат значително общата си култура, при това практикуват тази читателска дейност всеки ден.


Игри
След като Fortnite стана достъпен за почти всяко мобилно устройство, мнозина избраха това бойно поле, докато пътуват на по-дълги разстояния. Игрите наистина са приятно запълване на времето, но пък плащате висока цена спрямо живота на телефона си, а все някога ще стигнете и ще трябва да направите поне няколко телефонни разговора. Мобилните забавления от този вид вършат работа до един определен период от време, но статистиката показва, че изобщо не щадят ресурси, за разлика от всичко останало от изброените. В такива моменти се оказва, че преносимата батерия е добър спътник и ще даде по-сериозно време за хвърлянето на ядосани птици, решаването на пъзели и една бърза престрелка с приятели.

Това далеч не са всички възможности около едно пътуване, но са част от най-често практикуваните, защото едно пътешествие не е само безкрайно престояване на седалката с надеждата, че скоро ще стигнете.

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети