Кирил Добрев: БСП е събрала двойно по-голяма подкрепа в сравнение с 2015 година

DenNews.bg
28.10.2019
размер на текста:

 БСП се завръща в местната власт - това е оценката на Националния предизборния щаб на партията. А независимият кандидат за кмет, подкрепен от БСП, Мая Манолова, благодари на софиянци за смелостта им да гласуват за промяната. Според нея следващата седмица е важна за обединението в името на тази промяна. БСП е събрала двойно по-голяма подкрепа в сравнение с 2015 година, обяви председателят на предизборния щаб Кирил Добрев. От БСП призоваха всички да бъдат активни на балотажа, защото ниската избирателна активност засилва влиянието на корпуративния и купения вот. Доволни са от факта, че за първи път от 2005 година в София кандидат на левицата отива на балотаж, а според Мая Манолова този резултатът означава, че корупцията може да бъде спряна.

По думите на Манолова пробивът в София е направен и то от гражданите. Мая Манолова каза още, че осъзнава отговорността която ѝ е гласувана и със същия хъс както до момента ще продължи да се бори и на втория тур. Един от най-добрите резултати за левицата е в Русе. Там кандидатът им Пенчо Милков събра най-много от гласовете на избиралите и също отива на балотаж. Според него част от успеха се дължи на позитивната предизборна кампания.

Пенчо Милков - кандидат за кмет на Русе Не сме говорили нищо лошо за опонентите си, така че може би е пробив в страната провеждането на такава светла и усмихната кампания, ориентирана към бъдещето.

Кирил Добрев определи тази кампанията на БСП като най-скромната и най-пестеливата от години, но направената от сърце и душа.

 

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети