Член на СИК в Бобошево вдигна луд скандал на секретаря на общината и разлепи табели с надписи "Без телефон"

DenNews.bg
27.10.2019
размер на текста:

Член на секционна избирателна комисия в Бобошево вдигна луд скандал на главния секретар на общината Мариана Стаменова заради това, че не били поставени табели, които да указват, че избирателите не трябва да влизат с телефоните си в кабините за гласуване. След скандала Владимир Стойчев направил табели с надписи "Без телефон", залепил ги пред избирателната секция, в която е член на комисията, както и пред съседната. След извършената проверка от членове на Общинската избирателна комисия табелите са били премахнати.

От общинската избирателна комисия в Бобошево припомнят следното:

Съгласно Решение № 1281-МИ от 03.10.2019 г. на ЦИК, с което са приети Методически указания по прилагане на Изборния кодекс за секционните избирателни комисии в изборите за общински съветници и за кметове на 27.10.2019 г. изрично е указано, че при заснет вот и показан вот СИК незабавно обявява бюлетината за недействителна и отбелязва това обстоятелство върху бюлетината и в графа „Забележки“ на избирателния списък.

Бюлетината се унищожава с надпис „Недействителна по чл. 227“ от ИК.

Относно другите твърдения- Председателят на СИК и членовете на ОИК са предупредили Владимир Стойчев Владимиров да се въздържа от действия, които пречат на нормалното протичане на изборния процес

 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети