Протестиращи осветиха мрака срещу избора на Гешев

DenNews.bg
24.10.2019
размер на текста:

Пореден протест срещу избора на единствения номиниран за главен прокурор Иван Гешев се проведе снощи в София.
Над хиляда души осветиха „триъгълника на властта“ със светлина от телефони, запалки и лампи в акцията под надслов "Светлината пробива Мрака! Марш за Свобода и Право".
Множеството скандираше "Гешев е позор!" и "Свобода!".
"Зависимостите и влиянията в Съдебната власт са вече явни, сега броят гласовете. Не приемаме тази гавра с Правосъдието, правата и свободите ни!", заявиха от Инициатива "Правосъдие за всеки", организатора на протеста.
Пред множеството говори и председателят на "БОЕЦ" Георги Георгиев, който заяви, че в този час в сайта "Биволъ" излиза "необорим материал" със запис как Гешев води пазарлъци с обвиняеми. Записите са предоставени от "БОЕЦ", каза Георгиев.

Днес от 9 ч. протестът продължава пред сградата на ВСС - там за 10 ч. е насрочено изслушването на зам.-главния прокурор Иван Гешев за номинацията му за главен прокурор.
Междувременно Демократична България обяви, че от днес, 24 октомври, прекратява предизборната си кампания в цялата страна и призовава симпатизантите си на "протест срещу инсталирането на Иван Гешев за главен прокурор".

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети