Община Дупница планира обществената поръчка за рекултивацията на старото сметище

DenNews.bg
21.10.2019
размер на текста:

Община Дупница с поредна крачка за рекултивацията на закрито сметище, намиращо се над жк „Бистрица“. В ход е процедура по пазарни консултации, което означава, че фирми могат да подават индикативни оферти за финансовата стойност на проекта. Именно на тяхната база ще бъде определена и прогнозната стойност на обществената поръчка „Проектиране, изпълнение на строителство и авторски надзор за "Рекултивацията на общинското депо за неопасни отпадъци в местността Злево".
Припомняме, че в края на месец септември експертен екип одобри границите на рекултивацията на старото сметище в Дупница. На срещата на междуведомствена комисия, в която участваха представители на Община Дупница, РДНСК - Кюстендил, РИОСВ-Перник, ОДЗ-Кюстендил, Института по почвознание, агротехнологии и защита на растенията „Никола Пушкаров", бе представен изготвения от Община Дупница проект.
Единственият начин за спиране на самозапалванията на старото сметище и обгазяването на града и близките села е именно рекултивацията. Крайният срок за извършване на същинските дейности по рекултивация на закритото депо в местността "Злево" е 2020 година.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети