Обвинен в грабеж рилчанин остава в ареста, осъждан е 43 пъти

DenNews.bg
21.10.2019
размер на текста:

Обвинен в грабеж рилчанин остава в ареста. Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Ваня Богоева, отхвърли молбата на Валентин З. за изменение на мярката му за неотклонение задържане под стража, наложена му от Районен съд-Дупница на 15 март тази година. 38-годишният рилчанин е обвиняем по досъдебно производство по описа на РУ- Рила за грабеж в условията на опасен рецидив, извършен на 11 март в град Рила в съучастие с още един извършител.
Според обвинението двамата са отнели парична сума от 250 лв. и златни накити с общо тегло от 60 грама от 64- годишна жена, с намерение противозаконно да ги присвоят, като е употребена и сила. Обвиняемият Валентин З. е осъждан 43 пъти.
Определението подлежи на обжалване и протестиране с частна жалба и частен протест пред САС.


Припомняме, че Валентин З. и 24-годишен мъж от село Топлоница бяха задържани на 15 март, а в хода на специализираните полицейски действия бяха открити и иззети част от откраднатите златни накити, които били продадени в златарско ателие в Благоевград.
Грабежът бе извършен на 11 март през нощта, като двамата са проникнали в къща в Рила чрез демонтиране на стъкло на прозорец. Двамата били маскирани и чрез удари и заплахи са отнели от собственичката 250 лв. и златни накити.

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети