Архиерейският наместник отец Паликарски благослови дупничани и техните роднини, пръснати по света

DenNews.bg
19.10.2019
размер на текста:

Архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски отправи своята благословия към дупничани и техните близки, живеещи в различни краища по света в речта си, след като отслужи молебен за здраве за празника на града- 19-и октомври.

 

Стотици дупничани се стекоха на площад "Свобода", като тази година за пръв път бяха поставени и пейки, за да могата да се настанят удобно. 

 

 

 

След тържественото издигане на знамето на Дупница, започнаха и празненствата за най-малките. Те бяхаа забавлявани от фокусник, след което започна и концертът под надслов „Усмивките на Дупница“-концерт с участието на деца от детските градини и училища.

През това време стотици дупничани се стекоха в катедралния храм "Свети Георги Победоносец", за да се помолят пред иконата на Свети Иван Рилски, да запалят свещ и да оставят за освещаване питки и лакомства. В двора на храма се приготвяха 19 казана курбан, който след това бе раздаден за здраве.

Курбан за здраве бе приготвен и в общинската болница в Дупница, която носи името на Свети Иван Рилски, а отец Кирил извърши водосвет за здраве. За пазника дойде и прокуристката на болницата Мария Жайгарова, която миналата седмица отчете наредване в заздравяването на общинската болница.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети