Подготовката на изборите върви по план в област Кюстендил

DenNews.bg
18.10.2019
размер на текста:

Организацията за протичането на предстоящите на 27-и октомври местни изборите тече нормално и безпроблемно на територията на всички общини в област Кюстендил. Това увери областният управител Виктор Янев след среща с представители на институции и всички общински администрации от областта. На нея бяха обсъдени предприетите действия и изпълнените ангажименти от участниците в изборния процес.

„Целта на срещата бе да разберем докъде са стигнали по отношение на организацията общинските администрации, защото с Министерство на вътрешните работи сме в непрекъснато съдействие и обмен на информация. Да си изясним има ли някакви проблеми по отношение на изборния ден и по отношение на получаването на бюлетините. За наша радост, представителите на общините казаха, че имат пълна готовност и към момента няма проблеми“, обясни областният управител на Кюстендил.
Виктор Янев посочи още, че от страна на Пожарна безопасност и защита на населението са информирали, че се проверяват и до момента са проверени 40 секционни избирателни комисии. До края на другата седмица ще бъдат проверени абсолютно всички. „Министерство на вътрешните работи е ангажирано да се опазват самите секции и мисля, че засега проблеми няма”, каза областният управител. Изборните книжа ще дойдат на 19 октомври /събота/, а бюлетините ще пристигнат на 20 октомври.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети