Кандидатът за кмет Иво Ников: Ще работим за превръщането на Дупница в една модерна, дигитална „е-община”

Местни избори 2019
17.10.2019
размер на текста:

"Искаме дупничани да стават свидетели в реално време он-лайн на сесиите в Общинския съвет, въвеждането на работеща е-община е основен приоритет за нас, като по този начин ще може да се упражнява граждански контрол върху всяко действие и взето решение от местната власт. Ние от листата на "Демократична България- Обединение" искаме преди всичко да има максимална прозрачност, която може да стане факт чрез въвеждането на дигитализацията".

Това заяви при представянето на листата за общински съветници кандидатът за кмет на Дупница инж. Иво Ников. За 13-те кандидати от листата на Демократична България Обединение Иво Ников изтъкна, че всеки един от тях е експерт в своята област. Кандидатът за кмет на Дупница от "Демократична България- Обединение" Иво Ников обърна внимание на един от основните проблеми за града в Дупница и региона, а именно замърсяването на въздуха. И припомни как всеки един от местните жители може да провери какво е състоянието на въздуха чрез станциите, монтирани от него в различни точки на града. На проблема за замърсяването на въздуха обърна внимание а кандидатът за общински съветник Николай Табаков.

Според него първото нещо, което трябва да се направи на първата сесия на местния парламент е община Дупница да се конституира като страна по делото срещу комплексното разрешително за изгарянето на отпадъци в ТЕЦ Бобов дол. Николай Табаков, който е музикант, художник и общественик с ясна позиция обяви на пресконференцията днес, че с огромна мъка е длъжен да обяви превръщането на Дупница в един посредствен град, в който в областта на културата не са прави нищо. При представянето на кандидатите на Демократична България Обединение в Дупница присъства и генерал Атанас Атанасов. Той призова гражданите следното: "Хората в нашата листа от Дупница са почтени и честни, които са загрижени за града и общината.

Едно от изключително важните качества на хората от нашата листа е, че те не са хора със съмнителна репутация. Вървя днес по улиците на Дупница и виждам разлепените плакати на кандидатите от една партия и се сещам за връзките на Румен Петков с братя Галеви. Затова ви казвам, гледайте внимателно какви хора са в листите за кметове и общински съветници. А в нашата листа хората са почтени и независими". Христо Иванов също дойде в Дупница днес, за да даде рамо на кандидатите за кмет и общински съветници от Демократична България Обединение. Дупничани трябва да разберат, че сега е моментът да изберат дали да тръгнем нагоре или да продължим да се свличаме надолу. Това, което виждам в Дупница, аз го виждам и в цялата страна. Кандидатите под № 66 са свестни и образовани хора и благодарение на тях е време да се покаже повече характер в политиката.

Ние имаме своите кандидати за кметове и общински съветници в почти всички значими градове в страната, а Дупница е именно такъв град. След пресконференцията кандидатът за кмет Иво Ников, кандидатите за общински съветници, генерал Атанас Атанасов и Христо Иванов проведоха среща с дупничани пред шатрата на Демократична България Обединение в центъра на града.

Купуването и продаването на гласове е  престъпление!

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети